in 4 weken weer gezond van start

 

In 4 weken weer gezond van start!

Na de vakantie is hét moment om weer fris van start te gaan en goed voor jezelf te zorgen. Zodat je weer volop energie hebt en veel zelfvertrouwen in de spiegel kijkt. Een gezondere versie van jezelf nastreven hoef je niet alleen te doen.

Wat kun je verwachten?

  • Complete weekmenu’s met koolhydraatarme producten.
  • Persoonlijke begeleiding.
  • Tips voor een gezonde levensstijl.
  • Motiverende challenge.
  • Handige PS. food & lifestyle app.

 

Jouw resultaat

Je leert een gezond eetpatroon aan, dat koolhydraatarm en eiwitrijk is:

  • Vetverbranding

Omdat je weinig koolhydraten binnen krijgt, schakelt je lichaam over op de verbranding van je vetten.

  • Voorkom jojo-effect

Door de hoge eiwit inname, behoud je je spiermassa. Hiermee voorkom je het jojo-effect.

  • Gezonde levensstijl

Je leert een gezonde levensstijl toepassen in jouw dagelijks leven.

Een vrouw valt gemiddeld 1 tot 1,5 kg per week af tijdens het PS. food & lifestyle programma.

Bij mannen is dat gemiddeld 1,5 kg tot 2 kg per week.

het succesverhaal van patricia! - "Ik zette mezelf weer op nummer 1"

Ik zette mezelf weer op nummer 1 en ben nu zo blij met wie ik in de spiegel zie!

Na mijn zomervakantie van 2022 was ik niet blij met wat ik in de spiegel zag. Mijn gewicht was inmiddels zo toegenomen dat ik niet lekker in mijn vel zat. Daarnaast maakte ik me zorgen over het risico wat het overgewicht op mijn gezondheid zou kunnen hebben.

Ik begon in augustus te letten op mijn eten en maakte gezondere keuzes. Hierdoor viel ik 4 kilo af, maar dit stagneerde al snel. Ik kwam tot de conclusie dat ik iets moest gaan kiezen wat bij mij past: iets wat structuur geeft, duidelijk is en goed vol te houden.

Het PS. food & lifestyle programma
Een collega van me was goed afgevallen met het PS. food & lifestyle programma. Ik heb dit van de zijlijn gevolgd en mij fascineerde het dat ze zo goed afviel terwijl ze gewoon lekker kon eten.

In oktober besloot ik om op zoek te gaan naar een PS. food & lifestyle coach. Tijdens ons kennismakingsgesprek kreeg ik duidelijke uitleg over het programma en samen hebben we een haalbaar streefgewicht als doel gesteld.

De volgende dag ben ik meteen van start gegaan. De eerste week begin je met het starterspakket, met een bijbehorend weekmenu. Ik vond het heel prettig om een duidelijke leidraad te hebben, en vooral: geen gedoe met calorieën tellen. Het programma geeft structuur en is heel goed vol te houden. Precies waar ik naar op zoek was!

Koolhydraatarm én lekker eten
Tijdens het programma van PS. food & lifestyle leer je een koolhydraatarm eetpatroon aan. Na jaren zoeken heb ik eindelijk iets gevonden dat bij mij past en goed vol te houden is. Het was voor mij een eyeopener dat mijn lichaam zo goed reageert op minder koolhydraten. Ik heb niet zoveel rijst, aardappels of pasta nodig om heerlijk te eten. 

Ik heb nu ook geleerd om de verpakking van een product te lezen. Producten waarvan ik dacht dat ze gezond waren, bevatten soms veel onnodige suikers. Ik maak nu veel bewustere keuzes.

Zet jezelf op 1!

Bij de start kreeg ik een mooie kaart met de tekst: “Ik zet mijzelf op nummer 1. Let’s go!“. Dat had ik nodig. Als moeder van vier kinderen, werkzaam als verpleegkundige, is dat niet iets wat bij mij past. Maar nadat ik de stap had genomen om aan de slag te gaan met een gezonde levensstijl, had ik die uitspraak nodig.

Welke tip ik aan anderen zou willen meegeven? Stel niet uit, tot maandag, tot na de feestdagen. Maar start NU. Je mag jezelf best eens op nummer 1 zetten, daar doe je niemand mee tekort. 

“Je mag jezelf best eens op nummer 1 zetten, daar doe je niemand mee tekort.”

Coaching: precies wat ik nodig had
Mijn coach is al die tijd een positieve factor geweest. Natuurlijk ben ik degene die kilo’s wilde verliezen, maar zij liep met me mee in dit proces en dat maakte me sterk. Ze gaf me uitleg, hielp me wanneer ik iets moeilijk vond of beantwoorde even vlug een praktische vraag via Whatsapp. Ze was er voor me. En dat was precies wat ik nodig had!

Een paar dagen nadat ik gestart was stuurde ze me: ‘Hoe zijn de eerste dagen gegaan?’. Daar was ik zo blij mee. Het gaf me steun en ik wist dat ze er was om mij te helpen.

“Iedere week een weegmoment en even bijpraten heeft mij enorme houvast gegeven.”

Ik vond de persoonlijke begeleiding heel waardevol. Mijn coach gaf me praktische tips maar stond ook voor me klaar als het wat minder ging. Toen ik even iets minder afviel, vroeg ze me dagelijks mijn eetdagboekje te sturen. En gaf me vervolgens tips wat ik anders kon doen.

Een manier die bij me past

Eerder vond ik het lastig om een gezond eetpatroon in te passen in mijn dagelijkse leven. Dat was nu niet het geval. De producten zijn zo lekker en gemakkelijk dat dit geen problemen geeft. En ik was zo blij dat ik geen calorieën meer aan het tellen was. Deze manier van eten past bij mij. Het zorgt er voor dat ik gewicht verlies en me fit voel.

Wat heb je bereikt?

Door het programma, te sporten en de enthousiaste begeleiding van mijn coach ben ik inmiddels nog 21 kg afgevallen. Ik zit zelfs onder het streefgewicht dat we in oktober voor ogen hadden. Ik ben ontzettend blij dat ik deze zomer in ben gegaan met in totaal 25 kg minder lichaamsgewicht. Want wat is het fijn weer lekker in mijn vel te zitten!

“Ik voel me fit en ben zo blij met wat ik heb bereikt!”

Voorheen dacht ik: ‘Ik start na de feestdagen’. Maar nu ben ik in oktober gestart en dit heeft ervoor gezorgd dat ik voor de meivakantie op mijn streefgewicht was. Stel niet uit maar start nu, je bent het waard!

Mijn gewicht behouden

Ook nu ik mijn streefgewicht bereikt heb, gaat het goed. Dit komt omdat ik vertrouwen heb in deze manier van eten. Ik weet wat ik moet doen, daar heb ik voldoende handvatten voor gekregen. Die kennis geeft een veilig gevoel. 

Ik weet zeker dat het me gaat lukken om dit te behouden, en niet terug zal gaan naar mijn oude gewicht. En als er een paar kilo bijkomt, dan is dat te overzien en weet ik hoe ik die kan aanpakken. Ik heb voor mezelf een grens waar ik niet meer overheen wil, en dat voelt goed.