Toast met eiersalade

Ingrediënten

  • 1 zakje PowerSlim Toast classic
  • 1 gekookt ei
  • 1 el roomkaas light
  • 1/2 el mayonaise
  • 3 blaadjes Romeinse salade
  • 1 tl bieslook, fijn gehakt
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Snijd of prak het gekookte ei in kleine stukjes en meng met de roomkaas light, mayonaise, peper, zout en de bieslook. Leg op elk stukje toast een blaadje Romeinse sla en beleg met de eiersalade. Maak af met bieslook.


Aardappelpuree met varkensfilet en zuurkool

Ingrediënten

  • 1 zakje PowerSlim aardappelpuree
  • 40-50 varkensfilet in stukjes
  • 200 g zuurkool
  • ½ kleine ui, gesnipperd
  • 1 stengel lente-ui in ringen
  • ½ teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • Eventueel: verse groene kruiden zoals rozemarijn en peterselie
  • Peper
  • Zout

 

Bereidingswijze:

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2-3 minuten totdat de ui glazig ziet. Voeg de stukjes varkensfilet toe en bak in circa 5-7 minuten gaar. Breng op smaak met wat peper en zout. Doe de zuurkool met eventueel een beetje water in een pan en laat op midden hoog vuur in circa 4 à 5 minuten warm worden. Meng de inhoud van het zakje aardappelpuree met 90 ml en schud goed. Warm de puree op in een pannetje, maar let op dat deze niet gaat koken. Meng de puree met de knoflook, ui en het vlees en breng op smaak met peper en zout. Serveer de aardappelpuree met de zuurkool en maak af met de ringetjes lente-ui en eventueel de verse groene kruiden.


Foto crackers met geitenkaas en avocado

Crackers met avocado, geitenkaas en tomaatjes

Ingrediënten

  • 1 zakje PowerSlim crackers
  • 3 tl verse geitenkaas
  • ½ avocado
  • 100 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • Handje rucola
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:

Prak de avocado fijn en bestrooi met een beetje peper en zout. Beleg de crackers hiermee en maak af met de verse geitenkaas, cherrytomaatjes en de rucola.

 

Tip: tomaatjes en rucola over? Maak hier een minisalade van met eventueel een simpele dressing van wat olijfolie, drupje citroensap en peper en zout.


Tortizza met rauwe ham en spinazie

Ingrediënten

  • 1 PowerSlim wrap
  • 3 plakjes rauwe ham
  • 1 el kruidenkaas light
  • 1 tomaat
  • 30 g spinazie
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • ¼ kleine rode ui
  • 3 olijven, gehalveerd
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • peper
  • zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak een kruisje op de onderkant van de tomaat en blancheer 1 minuut in kokend water. Doe de tomaat daarna in ijswater totdat die afgekoeld is en trek het velletje eraf. Snijd in stukjes en meng de knoflook. Pureer met de staafmixer tot een puree en breng op smaak met peper en zout. Besmeer de wrap hiermee en beleg met de rauwe ham, olijven, ringen rode ui en de kruidenkaas. Besprenkel met het citroensap en schuif de tortizza circa 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de tortizza uit de oven en verdeel wat spinazieblaadjes over de pizza. Maak een minisalade van de spinazie die je over hebt en maak eventueel een simpele dressing van wat olijfolie, een drupje citroensap en peper en zout.


Croissant met eiersalade

Ingrediënten

  • 1 PowerSlim croissant
  • 1 gekookt ei
  • 1 el roomkaas light
  • 1 tl bieslook, fijn gehakt
  • 1 tl platte peterselie, fijn gehakt
  • 1 stengel lente-ui, in ringetjes
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Snijd of prak het gekookte ei in kleine stukjes en meng met de roomkaas light, peper, zout en de verse kruiden. Snijd de croissant doormidden en beleg met de eiersalade. Maak af met de ringetjes lente-ui.


clubsandwich met tonijn

Ingrediënten

  • 1 zakje PowerSlim witbrood
  • 40-50 tonijn (op waterbasis) uit blik
  • 2 tomaten in schijfjes
  • Paar blaadjes (Romeinse) sla
  • ¼ avocado in schijfjes
  • 1 el mayonaise
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:

Besmeer beide sneetjes met de mayonaise. Beleg er één met de tonijn, wat schijfjes tomaat, avocado en de sla. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Dek af met het andere sneetje en snijd schuin doormidden. Gebruik eventueel prikkers om alles goed bij elkaar te houden. Serveer met de tomaat en avocado die je eventueel over hebt.


quesadilla met tartaar

  • Ingrediënten (voor 2 personen)
  • 2 PowerSlim wraps
  • 80 g tartaar
  • 5 tl smeerkaas 15+
  • 1 tomaat in kleine stukjes, zaadjes verwijderd
  • 1 groene paprika in stukjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ bosui, fijngesneden
  • 3 tl olijfolie
  • ¼ rode peper, heel fijngehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl komijn
  • Snuf cayennepeper
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Meng de tartaar met de knoflook, rode peper, tomaat, ¼ van de paprika en de kruiden. Besmeer één wrap met de smeerkaas en de ander met een theelepel olijfolie en het tartaarmengsel. Verdeel de bosui eroverheen en bedek met de wrap met smeerkaas. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de wraps om en om totdat de tartaar gaar is. Snijd de wrap in vieren en serveer met de rest van de groene paprika.

 

Tip: Eet je alleen? Bewaar dan de andere portie voor de lunch voor de volgende dag. De quesadilla is koud ook erg lekker.


fusilli met paddenstoelen

Ingrediënten

1 kruidenbouillontablet
1 zakje PowerSlim fusilli
1 bakje bospaddenstoelen
1 zakje rucola
1/2 eetlepel witte truffelolie
paar snippers Parmezaanse kaas (fase 2)

 Kook de fusilli met een beetje kruidenbouillon beetgaar (circa 12 minuten). Snijd de bospaddenstoelen in partjes en roerbak ze met een halve eetlepel truffelolie. Meng de fusilli door het bospaddenstoelenmengsel. Voeg een flinke draai uit de pepermolen toe. Roer er snel een flinke hand rucola door (snel, anders slinkt de rucola teveel) en doe op (warme) borden. Serveer met een paar snippers Parmezaanse kaas. De snippers Parmezaanse kaas zijn toegestaan in fase 2. In fase 1 laat je de Parmezaanse kaas weg.


Gevulde portobello met truffelrisotto

Ingrediënten

  • 1 zakje PowerSlim sojarijst
  • 2 kleine portobello's
  • 50 g courgette in hele kleine stukjes
  • ¼ rode ui, gesnipperd
  • 1 tl truffeltapenade
  • 2 el roomkaas light
  • 1½ olijfolie
  • Verse peterselie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 230 °C. Kook de rijst circa 15 minuten in een ruime hoeveelheid water. Hol ondertussen de portobello’s uit en smeer in met een beetje olijfolie. Leg ze circa 10 minuten in de oven met de bolle kant naar boven. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de stukjes courgette toe en bak deze 5 minuten mee. Zet het vuur uit en meng met de rijst, roomkaas en truffeltapenade tot een risotto. Vul de portobello’s met de risotto en garneer met verse peterselie.


Ricotta-spinazie rolletjes

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 zakjes PowerSlim omelet met kruiden
  • 300 g verse spinazie
  • 8 cherrytomaatjes in vieren
  • ¼ courgette in stukjes
  • 150 g ricotta
  • 125 g roomkaas light
  • 1 el kruidenroomkaas light
  • Parmezaanse kaas (vanaf fase 2)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el verse basilicum, fijngesneden
  • 1 el verse peterselie, fijngesneden
  • Verse bieslook (optioneel)
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:

Doe 180 ml water in de shaker en meng met de inhoud van de zakjes omelet kruiden. Goed schudden. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een antiaanbakpan en bak één grote omelet circa 30 seconden aan weerszijden. Laat goed afkoelen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wokpan en wok de spinazie samen met de courgette en de kruidenroomkaas tot de spinazie is geslonken. Laat ook dit goed afkoelen. Meng de roomkaas met de ricotta, basilicum en peterselie tot een kruidenkaas. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Bestrijk de omelet met de kruidenkaas en beleg vervolgens met de spinazie, courgette en tomaatjes. Rol de omelet op in plastic folie en leg circa 1 uur in de koelkast. Snijd vervolgens in gelijke plakjes en verdeel over 4 borden. Garneer met de Parmezaanse kaas (vanaf fase 2) en eventueel wat takjes bieslook. 


Noodles met tofu en spitskool

Ingrediënten

  • 1 zakje PowerSlim noodles
  • 1 tl PowerSlim kruidenbouillon
  • 40-50 g tofu in blokjes
  • 100 g spitskool in stukjes
  • ½ teentje knoflook
  • 1 stengel lente-ui in ringetjes
  • 1 el Kikkoman sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • Peper

Bereidingswijze:

Kook de noodles circa 10 minuten in een ruime hoeveelheid water met de bouillon. Verhit de olie in een wokpan en fruit de knoflook circa 2 minuten. Voeg de tofu samen met de sojasaus toe en bak in circa 6-8 minuten knapperig bruin. Voeg de laatste 5 minuten de spitskool toe. Giet de noodles af en doe deze bij de tofu en roer goed door. Breng eventueel nog op smaak met een beetje peper en garneer met de lente-ui.


nacho ovenschotel

Ingrediënten

  • 1 zakje PowerSlim tortilla chips kaas
  • 40-50 g rundertartaar
  • 15 g zuivelspread light
  • 1 groene paprika in stukjes
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 5 zwarte olijven, gehalveerd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de tartaar toe en bak rul. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de tomaat en paprika toe en bak kort mee. Doe de tortilla chips in een ovenschaal en verdeel het tartaar-tomaat-paprikamengsel en de olijven over de nachos. Besmeer de tortilla chips met zuivelspread light. Zet de ovenschaal voor circa 10 minuten in een voorverwarmde oven.